puzzel

Verschillende soorten houten puzzels

Houten puzzels zijn een populair type puzzel voor kinderen, maar je kunt ook houten puzzels krijgen die speciaal voor volwassenen zijn gemaakt. En 3D houten puzzels, waarbij je uit houten stukjes een 3D vorm moet samenstellen, zoals met houten puzzel dieren stukjes, voegen zij een extra dimensie toe aan je puzzelen. Daarnaast zijn panoramische legpuzzels zeer populair bij ervaren puzzel nerds, en meestal hebben ze een hoger aantal stukjes dan gewone legpuzzels. Je hebt een grote tafel of vloeroppervlak nodig om een ​​van deze samen te stellen! Klassieke panoramische puzzels tonen meestal mooie landschappen of berg taferelen, maar er zijn enkele coole alternatieven beschikbaar.

Puzzels als geschenk geven

Als je een beetje een masochist bent of gewoon van een grote uitdaging houdt, dan wil je misschien een ‘onmogelijke’ puzzel proberen. Deze bestaan ​​al heel lang en nemen een soort vreemde ruimte in de wereld van puzzels in. Hoewel er sommige mensen zijn die het idee leuk vinden om 1000 bijna identieke stukken samen te voegen, elk met dezelfde kleur, worden ze meestal gekocht als ‘wrede’ cadeaus om vijanden een tijdje bezig te houden. En als je zin hebt in iets anders, probeer dan eens een ronde puzzel. Het is hetzelfde principe als een normale puzzel, maar deze hebben de vorm van grote cirkels, met afgeronde rand stukken die vaak het gemakkelijkst als eerste in elkaar te passen zijn.

Misschien een vloerpuzzel uitproberen

Legpuzzels kunnen ook worden ontworpen om op de vloer te worden gemonteerd. Vloerpuzzels zijn normaal gesproken gericht op kinderen, die het gemakkelijker vinden om grote stukken bij elkaar te passen, en je hebt behoorlijk wat ruimte nodig om deze in elkaar te zetten. Er zijn echter een aantal coole puzzels voor volwassenen, zoals wooden city New York die zijn ontworpen met grotere stukken, of gewoon twee stukken hebben die op een tafel passen – tenzij je toevallig in een paleis woont. Als het opzetten van een echte legpuzzel een beetje te veel lijkt op hard werken, waarom probeer je er dan niet een online?

Af en toe online puzzelen 

Tegenwoordig hebben online legpuzzel websites een aantal coole functies, waaronder de mogelijkheid om je eigen puzzel te maken van elke foto die je op je telefoon of laptop hebt staan. Sites zoals Im-a-puzzle zijn gratis te gebruiken en stellen spelers in staat hun puzzels te maken en duizenden legpuzzels online op te lossen. De site heeft tal van verschillende categorieën legpuzzels waaruit spelers kunnen kiezen, en de ‘Puzzel van de dag’-functie houdt spelers scherp en geeft ze dagelijks een nieuwe ervaring.

Sudoku als alternatief nemen

Er zijn heel veel verschillende soorten sudoku-puzzels. De basis sudoku bestaat uit het invullen van de nummers één tot en met negen op een raster van 81 vierkanten. Het raster is verdeeld in negen vierkanten van negen, en elk vierkant, rij en kolom kan de nummers één tot en met negen slechts één keer gebruiken. Je krijgt al een paar cijfers in het raster om mee te beginnen. Als je de basis sudoku eenmaal onder de knie hebt, zijn er tal van variaties om je hersenen te laten zoemen. In suguru moet je de nummers één tot vijf in een raster van legpuzzel achtige vakken passen, terwijl kakuro een kruiswoordraadsel achtig raster is, waar je de nummers één tot negen invult zodat ze optellen tot de totalen in de hoeken van de gearceerde vierkanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *